Sailyacht Joshua at service centre Port Zelande The Netherlands

Service Center marina port zelande ouddorp

Refit of the underwatership of a Contest 30 sailyacht

Roy van der Stad Roy van der Stad Contest 30 Joshua Port Zelande

Bleu led lights marine bleu deck lights, underwaterlights, LED lights, blauwe dek verlichting voor jachten, yachts onderwaterverlichting, blauwe verlichting op jachten, underwaterlichts

Bleu led lights marine bleu deck lights, underwaterlights, LED lights, blauwe dek verlichting voor jachten, yachts onderwaterverlichting, blauwe verlichting op jachten, underwaterlichts

Joshua

werkzaamheden

Op deze pagina vindt u een aantal foto’s van de werkzaamheden aan de Joshua, de foto’s zullen binnekort doorlinken naar een overzichtelijke gallery, waar u alle genomen foto’s kunt bekijken per onderwerp.

 Natuurlijk begon alles bij het takelen en het schoonspuiten van het onderwaterschip, nadat dat gedaan was zijn we begonne met schuuren. Tijdens het schuuren was goed te zien dat de Joshua osmose had, dit zal dus een groot punt van aandacht zijn tijdens de winter en voorjaar. na het deels schuuren van het onderwaterschip, is er  begonne met het onderuit halen van die kiel, dit alles wordt gedaan door het zeer ervaren team van het service center in Port Zelande, door de kou en het slechte weer viel deze klus zwaar tegen. De kiel had ook niet veel zin om van de boot los te komen, met grof geweld is het uiteindelijk toch gelukt, wel werd duidelijk dat tussen de kiel en de romp veel roest zat. Waarscheinlijk is de kiel al eens los geweest en op een niet juiste manier weer vast gezet. Bij het service center hebben ze alles weer netjes schoongemaakt en opnieuw geverfd. Uiteraard zijn er ook nieuwe draadeinden in de kiel gegaan, alles ziet er zo weer perfect en als nieuw uit en kan weer jaren mee.

Ook de afsluiters zijn vervangen, ook deze wilde niet losgaan omdat ook deze ooit al eens op een niet helemaal juiste manier opnieuw vast gezet zijn (met polyester ingesmeeerd). Het service center heeft ervoor gekozen omdat het weer niet helemaal mee zat de Joshua binnen in de loods te zetten, hiervoor moest natuurlijk de mast van het schip af. Een heel raar gezicht was het om onze boot zo te zien staan, zonder mast en zonder kiel. Nu de mast er toch af is kan ook deze een uitgebreiden onderhouds beurt krijgen, de lijnen en bedrading worden allemaal opnieuw door de mast getrokken. Momenteel zitten de eerste matten van het HotVac stysteem op de romp, en ook de eerste blauwe LED lampjes aan dek zijn ingebouwd.

Mei 2006 - Inmiddels is begonnen met het schuren van de spiegel (achterkant) ze was door onderandere de bijboot ligt beschadigt, kleine krasjes en viese doffe plekken. Nu de spiegel geschuurd is wordt deze opnieuw geschilderd, met double dd coating van de IJsel Coatings. Deze verf wordt door middel van wat toevoegingen zeer strak opdrogend. na twee keer rollen is de spiegel weer mooi strak, nu kunnen ook de naam en thuishaven weer op de spiegel gezet worden, deze letters zijn uit finyl gesneden in chroom kleur.

Juni 2006 - De speigel is klaar de mast is klaar en ook de osmosebehandeling is klaar. De Joshua gaat bijna het water in waar die hoord.

Julie 2006 - Eindelijk is de Joshua klaar voor de zomer, de Joshua drijft na een lange tijd weer. helemaal klaar voor een goede vakantie

Home
Joshua
Informatie
Joshua
Foto's

Contest 30
Over deze
site
Contest Owners Club
Forum
Site overzicht
Foto Gallery

De bovenstaande sticker is door mij zelf gemaakt, aangezien een Contest sticker niet door Contest geleverd kon worden, en ik wel graag het Contest logo op het schip wilde hebben.

Mocht u ook zo’n sticker willen stuur mij dan even een mailtje.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Joshua wordt geschuurd  goed duidelijk werd zo de hoeveelheid osmose bultjes.

Najaar 2005

Het takelen en het afspuiten van het onderwaterschip.

De Joshua in de boten lift van Marina Port Zelande

Contest Owners Club

Omdat het schip veel osmose heeft en wij wegens tijd geen zin hebben om het onderwaterschip zelf te behandelen, hebben we uitgezocht wat de beste oplossing zou zijn voor een osmose behandeling.

Het Service Center van Port Zelande gaat nadat zij de andere klussen hebben gedaan beginnen met een osmose behandeling via de HotVac methoden.

Het eerste waar het Service Center mee gaat beginnen is het vervangen van de kielbouten en de afsluiters. Hiervoor wordt de Joshua naar de botenlift gereden.

De Joshua wordt weer in de botenlift gehangen, omzo te kunnen beginnen met het losdraaien van de kielbouten.

Het losdraaien van de kielbouten viel zwaar tegen, er moest veelmooite gedaan worden om ze los te krijgen.

Goed te zien is de hoeveelheid roest. De bouten zullen allemaal vernieuwd worden zo ook de plaaten die er onder zitten.

Nadat de kielbouten los zijn, moet de kiel er nog onderuit. Hier is het begin te zien dat de kiel loskomt van de romp.

Hier valt de kiel in de romp, alles is netjes schoongemaakt en geverfd.

Nieuwe kielbouten

De kiel wordt weer onder het schip gezet.

De nieuwe kielbouten en onderliggende plaaten.

De Joshua is door het Service center helemaal kaal geschuurd. Nu kan begonnen worden met de osmose behandeling.

De eerste matten van het HotVac stysteem zitten er op.

Tussen het verplaatsen van de matten wordt steeds een vochtmeting gedaan, de romp is kurkdroog.

Ik zelf ben begonnen met het inbouwen van blauwe LED lampjes aan dek.

De eerste 2 lampjes zitten er in, deze LED lampjes zijn voledig waterdicht en geven blauw licht., en er kan gewoon op gestaan worden.

De lampjes worden op verschillende plaatsen op de Joshua aan dek ingebouwd.

Natuurlijk even kijken of ze het doen, en ja hoor ze doen het, helaas is het nog wat te licht om het resultaat goed te zien.

Ook in de kuip zijn ze gemonteerd.

De gerenoveerde spiegel, met chrome letters.

Nogmaals de blauwe led verlichting in de kuip.

Laatste week in de loods

Oude afsluiters

Bijna klaar.

Site overzicht